Meteorológiai program

Az általunk használt villámcsapás helyének azonosításához, Magyarországon működő rendszer több detektáló egységből áll, folyamatos megfigyelés alatt álló terület mintegy 200 000 km2. A rendszer érzékelői a GPS rendszerre támaszkodva, 100 ns pontosságú időbeli szinkronizálással működnek és a villámlás helyét 100 ms-onként, méteres pontossággal észlelik az ország területén.

A központi érzékelők egy másodpercenként küldenek adatokat, így a rendszer valós időben képes követni az időjárási eseményeket. A mérőhálózat meg tudja különböztetni a felhőn belüli és a lecsapó villámokat, azok pontos helyét, áramerősségét, maximális kiterjedését.

A villámok detektálásának a megbízhatósága 98 % felett van. Így egy-egy zivatarcella vagy terület teljes elektromos képe valós időben és folyamatosan leírható, visszakereshető az általunk kifejlesztett szoftver segítségével. Ezeknek az adatoknak a hitelességét az OMSZ garantálja.

Ez a rendszer jelenleg a legmodernebb, legprecízebb Európában. A szolgáltatásunk ezen az alapon nyugszik és ennek a segítségével meg tudjuk állapítani, hogy az adott területen a vizsgált időszakban valóban történt e villám tevékenység. Amennyiben történt elektromos szakembereink vizsgálják meg a készüléket és adnak szakértői véleményt a kár valós okáról és kiterjedéséről, garantálva, hogy csak a valóban villámcsapás által károsodott készülékek és azok alkatrészei kerüljenek kifizetésre.

A szélerősség és a csapadék mennyiségének megjelenítéséhez egyedüliként Magyarországon megkapjuk az OMSZ összes meteorológiai mérőállomás, radar állomás illetve a meteorológiai műholdak által szolgáltatott, az OMSZ szakemberei révén ellenőrzött hitelesített adatait, melyet a kifejlesztett szoftverünk segítségével a megrendelőink rendelkezésére tudunk bocsátani, 24 órán belül (a csapadék és szél adatok napi maximum mennyiséget tükröznek). Jelenleg Magyarországon csak ezek az adatok tekinthetőek abszolút hivatalos információnak, a mérés és a mérőeszközök hitelesítése és a bejövő adatok folyamatos ellenőrzése végett, melyet az OMSZ szakemberei végeznek.

A meteorológiai programot regisztrált Partnereink itt érhetik el.