Villámkárok

Villámkárok

VILLÁM KÁROK RENDEZÉSE KOCKÁZATI ELEMZÉSSEL (Scoring analysis)

Szakavatott olvasónak lehet az az első benyomása, ha becsapott a villám annak van látható nyoma bőven. Ez valóban így is van! De azt is tudjuk, milyen bizonytalan a helyszíni vizsgálat a másodlagos (induktív hatású) villámkárok esetén.

A múltban nagyon kevés lehetőség volt arra, hogy szétválasszuk a valóságos villámcsapás okozta károkat illetve az egyéb más hibából (elöregedésből, helytelen használatból) származó elektromos meghibásodásoktól.

Amit cégünk kínál, az egy forradalmian új megoldás. Az ötletet a gazdasági kockázatelemzéssel foglalkozó tudomány inspirálta. Ha tudjuk egy esemény kiváltó okait, azok potenciális hatásait, és megfelelően paraméterezzük őket, akkor nagyon pontos leírást tudunk adni az ok okozati összefüggés meglétére, vagy kizárására.

Fentieket lefordítva a villám-kárrendezés újszerű folyamatára a következő elemeket kell, kiemeljük:

  • A Macro Expert Kft és az Országos Meteorológiai Szolgálat közös fejlesztése során létrejött villám detektáló rendszer adatai – kellő feldolgozással – támogatást adnak már a helyszíni szemle megkezdése előtt.
  • A Macro Expert Kft szakértői azzal a speciális tudással bírnak, melynek segítségével méréseket tudnak végezni olyan „villám-szenzitív” elektromos berendezéseken, amelyek jellemzően meghibásodhatnak, vagy képesek elektromos extrémitásokat naplózni.
  • Szakértőink továbbá meghibásodott alkatrészekről, berendezésekről – az összes egyéb körülmény figyelembe vételével – képesek szakvéleményt adni, valószínűsíteni, illetve kizárni a villámcsapást, mint károkozót.

A folyamat és a módszertan kellően összetett, így minden elemét egy ilyen rövid ismertetőben leírni nem lehet. Ha a fent leírtak felkeltették érdeklődését, javasoljuk, lépjek velünk kapcsolatba.