Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Fő profilunk a vagyon és műszaki kár szakértés, értékbecslés, igazságügyi kárszakértés, értékmeghatározás, költségelemzés, helyszíni kárfelvétel, kárrendezés, villámcsapás és egyéb meteorológiai események hatásainak vizsgálata, valamint a villámkárok rendezése a Macro Expert Kft által kifejlesztett kockázat elemző program segítségével.

Vagyoni kár szakértés

Kárszakértői rendszerünk a legfejlettebb online rendszer. A szakértők a Szolgáltató Centrum szerverére érkező igényeket online kapják. A számukra elérhető információk alapján azonnal szemle időpontot egyeztetnek a károsulttal, majd a szoftver segítségével a kár rögzítésén túl az azonnali kárszámítást is elvégzik (igény esetén egyezségi megállapodás is létrejöhet). A helyszíni szemle során előállt adatokat, valamint az elkészült fényképeket, és a kárfelvételi jegyzőkönyvet is elektronikus úton továbbítja rendszerünk. A szemlézett kárszakértői anyagokat minden esetben felülvizsgálói tapasztalattal rendelkező kollégáink ellenőrzik, így csak hibátlan munkát engednek Partnereink asztalára.

Meteorológiai program

Cégünk 2012-ben stratégiai partnerségi szerződést kötött, az Országos Meteorológiai Szolgálattal, melynek következtében hiteles szél, csapadék és villám adatokat tudunk szolgáltatni a megrendelőink részére a kifejlesztett online működést és lekérdezést lehetővé tevő programunk segítségével. A biztosítási és kárszakértési piacon, minden szereplőnek komoly fejtörést okoz a villámcsapások és egyéb meteorológiai események hatásainak pontos behatárolása, a kár valóság alapjának minden kétséget kizáró meghatározása.

Cégünk ebben a problémában szeretne megoldást ajánlani a biztosító társaságok részére. Az elmúlt hónapokban különböző területen dolgozó szakemberek bevonásával – fizikusok, meterológusok, villamos mérnökök, informatikusok – kifejlesztettünk egy olyan rendszert, ami az Országos Meterologiai Szolgálat adatbázisát használva pontos valós idejű képet tud adni a Magyarország területén történt villám, szél, csapadék tevékenységekről. Az általunk kifejlesztett szoftver segítségével, az OMSZ által hitelesített adatbázisra támaszkodva, ezek a káresemények pontosan behatárolhatóak és kezelhetőek, jogilag, szakmailag védhető álláspontot képezve, egy esetleges jogvitában is. A biztosítók számára elérhetővé tudjuk tenni ezeket az adatokat online módban, így várakozás nélkül kaphatnak tájékoztatást a rendszer segítségével a bekövetkezett események valódiságáról. A partnereink visszajelzései alapján, nem kevés időt, pénzt takarítanak meg a program használatával komoly mértékben csökkentve a kárkifizetésük mértékét.